Retraining

Wat is 'retraining'?

'Retraining' staat voor revalidatietraining. Dit betekent dat een atleet reeds tijdens zijn revalidatieperiode traint voor zijn sport. Een blessure brengt beperkingen met zich mee, maar geeft de atleet ook de tijd om aan werkpunten te sleutelen en zich verder te ontwikkelen. Dit is een zeer specifiek en individueel proces dat nauw begeleid moet worden om tot optimale resultaten te komen.

Waarom retraining?

  • Atleet in retraining = atleet in ontwikkeling

Elke atleet, onafhankelijk van de sport, heeft bepaalde doelstellingen. Een blessure gooit vaak roet in het eten en soms moeten deze doelstellingen aangepast worden. Gedurende een retrainingperiode streeft men naar de optimale benadering van de gestelde doelen (zowel individueel als in ploegverband) aangevuld met specifieke individuele doelstellingen.

  • Atleet in retraining = deel van een geheel

Geblesseerde atleten vallen vaak naast de ploeg of voelen zich eenzaam. Ook bij individuele sporters geldt dit. Ze voelen zich alleen en missen de trainingsarbeid en de competitiedrang. Retraining leunt zo dicht mogelijk aan bij de oorspronkelijke trainingssituaties en probeert de atleet zo veel mogelijk te integreren in het grotere geheel. Dit betekent dat retraining zoveel mogelijk op de club gebeurt om isolatie te vermijden.

  • Atleet in retrainig = individu

Naast het grote geheel blijft een atleet op zichzelf bestaan. Hij heeft een eigen karakter, een eigen motivatie en zijn eigen profiel. Retraining benadert de atleet op deze gebieden en biedt trainingsoplossingen op maat op basis.

  • Atleet in retraining blijft een atleet !

Een kind neem je zijn speelgoed niet af. De algemene doelstelling van retraining is de sportbeoefening zo dicht mogelijk te benaderen en de training zo specifiek mogelijk te maken opdat de atleet na de retraining sterker, beter, sneller is.

Retraining is dus een individueel en sportspecifiek proces. Nauwe samenwerking met de trainer & begeleider van de atleet is noodzakelijk om tot een optimale invulling te komen.

Onze ervaring

Wim Driesen heeft een jarenlange praktijkervaring. Hij heeft reeds meerdere profspelers behandeld in zijn praktijk en is kinesitherapeut geweest van profvolleybalclub Asse-Lennik in Eredivisie. Hij bezit tevens het diploma van Osteopathie en Manuele therapie volgens Dos Winkel.

Jo Verschueren is de revalidatietrainer van de Vlaamse Topsportschool Volleybal. Hij bezit een masterdiploma revalidatiewetenschappen behaald aan de VUB, met specialisatie in de sportkinesitherapie. Hij is tevens werkzaam aan de VUB als docent -begeleider in de opleiding sportkinesitherapie en als medewerker van het Brussels Labo voor topsport en inspanningsfysiologie. Hij is ook de kinesitherapeut van nationaal mannen Junioren volleybalteam en van het Vlaamse Beloftenteam Volleybal, kampioen in 1e nationale.

Sporten

  • voetbal
  • tennis
  • basketbal
  • volleybal
  • atletiek
  • fitness
  • tafeltennis
  • ...

Ons aanbod

We bieden retraining aan aan geïnteresseerde clubs & atleten. Afspraken worden telkens gemaakt volgens de specifieke noden van de club & atleet. Contacteer ons voor meer informatie.

Retraining

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x